De zoektocht naar het juiste type bed begint hier
Fit & Gezond

De zoektocht naar het juiste type bed begint hier

Is jouw huidige bed toe aan vervanging? Ga je samenwonen en is het bed uit jouw studententijd te klein geworden? Of ga je verhuizen en wil je een gehele nieuwe inboedel kopen, waaronder een nieuw bed? Er zijn veel verschillende soorten bedden op de markt. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Lees dan snel verder om te bepalen welk type bed geschikt is voor jou.

Een metalen, houten of gestoffeerd bed

De frame van het bed kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Zo zijn er metalen en houten bedden te koop. Ook is er de gestoffeerde variant, zoals bijvoorbeeld de gestoffeerde bedden van Emob. Om ruimte te besparen kan je kiezen voor een stapelbed of een bed met opbergruimte. De keuze voor het bedframe is bepalend voor de uitstraling van het bed. Kies jij voor het klassieke, moderne uiterlijk of juist voor een bed met een industriële uitstraling?

Functioneel: opbergruimte onder het bed

Slaap jij in een kleine kamer en kan je daardoor wel wat extra opbergruimte gebruiken? Dan is een bed met lades eronder ideaal. Ook zijn er varianten waarbij je het bed omhoog kan trekken en je spullen eronder kan opbergen. Ruim hier je beddengoed, kleding en andere spullen in op. Dit type bed is ook perfect voor in de kinder- of studentenkamer. Zo zorg je ervoor dat je de ruimte goed benut.

Kies je voor een gewoon bed of een boxspring?

Een gewoon bed bestaat uit een bedframe met een bedbodem. Op de bedbodem kan je een of meerdere matrassen plaatsten. Een boxspring heeft daarentegen een gestoffeerde box met veren. Deze box dient als bedbodem. Als volgende laag zit er een gestoffeerd matras op de boxspring. Voor extra comfort kan je hier nog een topper op plaatsen. Dit type bed bestaat dus eigenlijk uit meerdere matrassen op elkaar. Je kan prima slapen op zowel een gewoon bed als op een boxspring, al zit er wel verschil in comfort en uitstraling.

© Pexels.com

Ben jij een twijfelaar?

Tot slot zijn er nog verschillende formaten bedden te koop. Zo heb je een- en tweepersoonsbedden, twijfelaar bedden en kingsize bedden. Kies je bijvoorbeeld voor een eenpersoonsbed, dan zal je zien dat deze te verkrijgen zijn in verschillende afmetingen. Gemiddeld genomen is dit type bed 90×200 centimeter. Het tweepersoonsbed is gemiddeld genomen een stuk groter: 160×200 centimeter. De twijfelaar zit daartussen in, het heeft namelijk een afmeting van 120×200 centimeter. Het kingsize bed is met een afmeting van 180×200 centimeter breder dan het gemiddelde bed. Voor de allerkleinsten kan je kiezen voor een wieg, vervolgens een ledikant en daarna een meegroeibed. Je kan er ook voor kiezen om in plaats van een meegroeibed gelijk een eenpersoonsbed te kopen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *