Fit & Gezond

3 sporten die je doen bewegen zonder echt moe te worden

Sporten is belangrijk. Mensen die sporten voelen zich niet alleen gemiddeld beter dan mensen die niet sporten, ze leven over het algemeen ook langer. Het begrip “sporten” is uitermate breed. Zo kan sporten betekenen dat je gaat hardlopen of gewichtheffen, maar ook vissen, boogschieten en darten behoren tot de categorie sport. Aangezien ieder mens anders is, heeft ieder mens ook een andere sport die het best bij hem of haar past. In dit artikel gaan we het over de categorie sporten hebben die voor iedereen toegankelijk zijn. Dat wil zeggen dat ze je doen bewegen zonder echt moe te maken. In dit artikel ontdek je 3 van dit soort sporten.

Golfen

De eerste zeer toegankelijke sport die we gaan behandelen, is golfen. Het doel van golfen is om in zo min mogelijk slagen de hole te bereiken. Vaak bevinden deze holes zich op een grote afstand van de startlocatie. Hierdoor leg je per definitie grote afstanden af. Deze afstanden kun je allemaal op je eigen tempo afleggen. Het gaat er dus niet om in hoeveel tijd je de hole hebt bereikt, maar binnen hoeveel slagen je dit doet. Dat maakt golfen zeer laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Een mooie bonus wat betreft golfen, is het feit dat het een buitensport is. Hierdoor pak je naast de duizenden voetstappen, ook een aantal mooie zonuren mee.

Darts

Naast golfen is ook darts een zeer toegankelijke sport voor iedereen. Darts is er echt voor jong en oud. Ondanks dat je in eerste instantie misschien zou denken dat je bij darts nauwelijks beweegt, maak je toch behoorlijk wat stappen tijdens een dartssessie. Per beurt moet je namelijk je pijlen uit het bord gaan halen en weer teruglopen. Deze korte afstand leg je zo vaak af, dat het uiteindelijk toch een behoorlijke afstand wordt. Naast de loopbeweging vergt darts ook een flinke dosis concentratie en een nauwkeurige armbeweging. Deze bijkomstigheden hebben allebei mooie voordelen voor het dagelijkse leven. Dat maakt darts een interessante sport voor iedereen.

Boogschieten

Naast golfen en darts mag boogschieten ook zeker niet in deze rij ontbreken. Boogschieten is redelijk vergelijkbaar met darts. Bij beide sporten probeer je een doel te raken met een pijl. Bij boogschieten is de afstand tot het doelwit echter een stuk groter én maak je gebruik van een boog om je pijlen mee af te vuren. De beweging die je tijdens een sessie boogschieten vergaart, is ook te vergelijken met de beweging die je tijdens darts maakt. Bij beide sporten dien je namelijk je pijlen uit het bord te halen nadat je hebt geschoten of gegooid. Bij boogschieten is dit iets minder vaak dan bij darts, maar de grotere afstand die je bij boogschieten aflegt compenseert dit.

© Pexels.com

Conclusie

Sporten is voor iedereen geschikt. Ook wanneer je gewichtheffen of atletiek niet ziet zitten, zijn er genoeg sporten die wel geschikt zijn. Zo zijn golfen, darts en boogschieten 3 mooie sporten met genoeg beweging die voor iedereen toegankelijk en geschikt zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *