Fit & Gezond

Zo maak je je benen mooi glad

Heb je last van haargroei op je benen en ben je daar wel een beetje klaar mee? Dan is het zaak om te zorgen dat je benen haarvrij en dus glad worden. Maar hoe kun je dit op een slimme en effeciënte manier aanpakken? De tips in dit blog gaan je helpen om gladde benen te krijgen!

Scheer je benen glad

Het scheren van je benen is een methode om ze goed glad te krijgen. Dit kun je goed doen met een speciaal scheermesje of een scheerapparaat voor benen. Na het scheren raden we je aan om je benen in te smeren met een voedende lotion, zodat je huis lekker fris en glad blijft. Scheren is gemakkelijk en gaat snel, maar jammer is wel dat de haartjes hierna sneller terugkeren, vaak al na een dag of twee. Je moet je benen dan weer opnieuw gaan scheren, terwijl de haartjes door geregeld scheren ook scherper worden. Ook loop je bij scheren het risisco op rode bultjes of heb je kans dat je jezelf snijdt.

Gebruik speciale crèmes en/of lotions

Om je benen mooi haarvrij en glad te krijgen, kun je ook gebruikmaken van ontharingscrèmes of speciale lotions. Deze techniek is geliefd, omdat het gebruik van crèmes of lotions pijnloos is en gemakkelijk te regelen is. In ontharingscrèemes zitten speciale ingrediënten, die ervoor zorgen dat de haartjes bij de wortel aangepakt worden en daardoor verdwijnen. In principe wordt de crèeme aangebracht, waarbij je na ongeveer tien minuten intrekken de haartjes er zo van af kunt vegen. Veel ingewikklder wordt het niet!

Kies voor harsen

Weer een andere ontharingsmethode is het harsen van je benen. Deze methodiek wordt veel gebruikt om vervelende haartjes van benen te verwijderen. Je kunt voor harsen speciale strips kopen, die je op je benen plakt en er vervolgens weer vanaf trekt. Harsen vergt iets meer tijd dan scheren of lotion gebruiken, maar heeft wel een langdurigerr effect. Vaak ben je daarna twee tot vier weken van je beenharen af. Belangrijk is om, ongeveer een dag van tevoren, je benen goed te scrubben, zodat de haartjes niet kunnen intrekken.

Ontharing via laseren

Haartjes verwijderen van je benen kun je ook doen via lasering. Dit is een speciale techniek, waarbij een sterke laserstraal de haarzakjes vernietigt. Hierna ben je lange tijd af van beenhaar. Het grote voordeel van deze methode is dat het relatief pijnloos is (een stuk pijnlozer dan bijvoorbeeld harsen) en het effect langdurig is. Let e wel op dat deze meethode, laseren, niet voor ieder huidtype geschikt is. Laat van tevoren controleren of jouw huidtype laseren aankan of niet.

© Pexels.com

Ontharen van benen via Intense Pulsed Light (IPL)

Ten slotte is er nog Intense Pulsed Light (IPL) als methode voor beenontharing. Ook IPL is geschikt voor ontharing op lange termijn. hierbijwordt er met speciale lichtstralen gewerkt, die de haren langdurig verwijderen. IPL vormt een stevige rem op de haargroei en heeft dan ook een langdurig effect. Vaak zijn er echter wel meer behandelingen nodig voor een goe resultaat, dan bijvoorbeeld bij laseren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *