Fit & Gezond

Hoe kan je je benen scheren zonder scheerzeep

Scheer je regelmatig je gezicht of je benen, maar maak je daarbij liever geen gebruik van scheerzeep? Dan is het natuurlijk de vraag hoe je dit slim kunt aanpakken. Het scheerresultaat is belangrijk, maar ook is het van belang om je pijnvrij te kunnen scheren. In dit blog lees je hoe je je het beste kunt scheren, zonder daarbij gebruik te maken van scheerzeep.

Risico op rode pukkeltjes

Voordat we ingaan op diverse methoden om je zonder zeep te smeren, is het van belang om te weten dat scheen zonder zeep of lotion het risisco met zich meebrengt op rode pukkeltjes. De trekkracht op de gezichtsharen of beenharen, en het haarzakje, is droog namelijk veel groter dan wanneer je gebruikmaakt van zeep of lotion. Toch is het gelukkig prima mogelijk om je te scheren, zonder dat je gebruikmaakt van scheerzeep. Hoe je dat slim doet, lees je in het vervolg van dit blog.

Shampoo of conditioner, in plaats van scheerschuim of scheerzeep

In plaats van scheerzeep of scheerschuim, kun je voor het scheen van je gezicht, borst of rug ook gebruikmaken van een goede shampoo of conditioner. Scheerzeep gebruiken is dus niet per se noodzakelijk als je je jgoed wilt kunnen scheren. Kies echter wel voor een goed merk shampoo of conditioner, die zacht is voor je huid en niet tot huidirritaties leidt.

Scheren op een natte huid

Maak je liever geen gebruik van scheerzeep, dan kun je je gezicht of ander lichaamsdeel het beste nat scheren. De haartjes bewegen dan beter mee en je huid raakt dan minder snel geïrriteerd.

Maak gebruik van harsmateriaal

Zonder zeep scheren kan ook door gebruik te maken van strips om het haar mee te harsen. De strips plak je op je gezicht, benen, rug of borst en kun je er vervolgens aftrekken. Doe dit wel met beleid, om huidirritatie te voorkomen. Het voordeel van harsen is dat je vaak twee tot wel drie weken van haargroei af bent, omdat de haartjes met wortel en al verwijderd worden bij deze scheertechniek.

Laseren als alternatief voor nat scheren

Bij beenharen, rugharen of borstharen biedt haarlaseen een goed alternatief voor nat scheren. Hierbij wordt er met een laserstraal gewerkt, die de haartjes tot in het zakje verwijderen. Net als bij harsen levert dt een langdurig resultaat op, zonder dat je scheerzeep noig hebt. Probeer het maar eens uit en verbaas je over de langdurige resultaten van haarlaseren.

© Pexels.com

Ontharen via licht

Ten slotte kun je nog kiezen voor een andere optie, namelijk het ontharen via lichtstalen. Deze methode is vooral populair om beenharen, borstharen en dergelijke langdurig te verwijderen. Fijn is verder dat deze methodiek pijnloos is en een lang resultaat oplevert. Probeer het gewoon eens uit!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *