Fit & Gezond

Hoe verzorg je lang krullend haar

Heb je lang krullend haar? Dan is het belangrijk om je haardos goed te verzorgen, zodat je krullen mooi glanzend blijven. Er zijn diverrse manieren om je lange krullen te verzorgen. In dit blog lees je hoe je dit slim aanpakt, zodat je er met je lange krullen altijd stralend bijloopt.

Maak gebruik van voedende haarproducten

Lange krullen kun je mooi houden, door gebruik te maken van goede haarproducten, die je haar voeden en veerkrachtig houden. Kies voor een shampoo die reiniging en verzorging van het haar combineert. We raden verder aan om achteraf altijd een conditioner te gebruiken, die je lange krullende haar helpt glanzend en in vorm te houden. Een derde manier om je haar te verzorgen, is door wekelijks een intensief voedend haarmasker te gebruiken. En ten slotte kun je na een wasbeurt van je krullend haar een leave-in product gebruiken, die je lang krullende haar hydrateert en meer power geeft.

Beperk het aantal wasbeurten & droog je slim af

Als je je lange krullende haar mooi wilt houden, raden we je aan om je haar niet vaker dan tweemaal per week te wassen. Door het aantal wasbeurten te beperken tot twee, blijven de natuurlijke oliën op je huid behouden. Na een wasbeurt kun je je lange krullen het beste droog deppen, in plaats van (hard) droog te wrijven. Of ju kunt ook een handdoek om je krullenbos wikkelen. Dan blijft het volume van je krullende haar namelijk behouden. Na afloop van de douchebeurt ofhet bad, als je haar eenmaal droog is, kun je nog een droogshampoo toevoegen.

Wees voorzichtig met het kammen en borstelen van je lange krullen

Wie voor vitale lange krullen gaat, doet er goed aan om voorzichtig te zijn met het kammen en borstelen van het haar. Gebruik bij voorkeur een kam met brede, grove tanden, of breng je lange krullen met je handen in model. Je kunt je haar het beste kammen als het nog nat is, zodat de haarstructuur van je lange krullen behouden blijft. Kam wel met beleid en dus voorzichtig, want natte haren zijn kwetsbaarder dan droge haren. Een idee is om je haar in de douche te kammen, nadat je conditioner hebt gebruikt. Hiermee kun je haarknopen er gemakkelijker uit krijgen.

© Pexels.com

Kies voor een andere stofsoort van je kussen

We brengen ongeveer een dede van ons leven slapend door, waarbij we op ons haar liggen. Door voor een kussen van zijde of een andere zachte stof te kiezen, doe je je lange krulbos een groot plezier. Zijde of satijn voorkomt namelijk dat je haar ‘s nachts te veel vocht verliest en houdt je haar dus vitaler. Ook voorkom je door te kiezen voor een zijden kussen extra wrijving, zoals bij katoenen kussens. Daardoor blijven je lange krullen langer mooi!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *